Tävlingen ”Lattjolajban” är nu avslutad. Det kom inte in så många bidrag, vilket var synd. Tävlingen upplevdes som svår, har jag fått berättat. Jag tar till mig det och ska klura ut en lättare tävling – men ändå med en utmaning – till nästa gång. Jag är nybörjare på detta, men jag älskar roliga tävlingar, och det är lätt att svepas iväg.

Denna tävling skulle innehålla följande ord: chokladfontän, kortege, turistfälla, flanell-lakan, kardanaxel, ögontjänare, våtrumstapet, stalltips, kaveldun, dubbla budskap, struthatt, påskhare, karelsk stek, aura och tuppjuck. Följande 3 meningar skulle också vara med:Piss i Östersjön. Om hon kommer, kommer inte jag. Vasektomin blev visst misslyckad. Den skulle även innehålla ett mysterium och något glädjefyllt. Minst 2 karaktärer skulle också vara med, varav den ena skulle heta kusin Greta.

Den skulle förstås vara begriplig och hålla den röda tråden, och den som lyckades bäst och fick mig att skratta så att löständerna rök – ja, den hade vunnit!

Således; 1 pris går till Nora Jensen med sitt bidrag ”Var är chokladen?”

Motivering: Med en helt underbar dialog och ett crazy släktgäng, så har Nora lyckats skriva en spännande och väldigt underhållande liten story. Den flyter lätt och ledigt trots flera olika karaktärer inblandade, och slutet innehåller både ett roligt avslöjande och ett löfte om att ”cirkusen” fortsätter. Jag får känslan av en högoktanig fars på sommarteatern. Jag fick också en känsla av avundsjuka … den här hade jag velat skriva själv!

 

Grattis till Nora, som vinner en första kapitel-analys, och hon får även 30 % rabatt på ett av mina lektörspaket.

Andra priset går till Jessika Lilja, med bidraget ”Dubbla budskap”.

Motivering: Med en sanslös dialog, där två kvinnor samtalar i kodade meningar för att inte barnen ska förstå det barnförbjudna innehållet, har Jessika skapat en liten vardagsscen med hyfsad (!) hög igenkänningsfaktor. Och då tänker jag mer på de kodade orden, än på vad en karelsk stek kan betyda i sammanhanget. Fnissar även rått åt den ringrostade kardanaxeln och vilka inre bilder den ger. Kul twist, helt enkelt, som fick mig att skratta och känna beundran för hur ord kan användas till mer än vad man trodde var möjligt.

Grattis till Jessika, som får halva priset på en första kapitel-analys och boken ”Försoningen” av Hannah Widell & Amanda Schulman.

Tack till er andra som antog utmaningen och skickade in era bidrag! Bra jobbat och jättekul att läsa, även om det inte räckte ända fram denna gång. Hoppas ni återkommer i andra tävlingssammanhang här på min hemsida.